Business Hi-Tech

Tehnologie si pentru barfele din piata

26.09.2006, 20:10 11

Barfele din piata despre cele mai fierbinti subiecte se vor face, mai nou, intr-un mediu high-tech, prin intermediul unui sistem automatizat care va scana peste 40 de milioane de surse de informatii de pe Internet, de la blog-uri (jurnale personalizate online) pana la site-uri oficiale si de reglementare, scrie Financial Times.
Acest sistem, numit Called Monitor 110, va deservi in principal fondurile de investitii care adopta strategii sofisticate de investitii, de obicei foarte riscante, dar care aduc castiguri mari. Mai exact, platforma va agrega informatiile de ultima ora, pentru a le permite fondurilor cu capital de risc sa tina pasul cu explozia de informatii de pe Internet.
Pe Internet exista deja un astfel de sistem de monitorizare a informatiilor publicate in blog-uri, numit Technorati. Acesta este mai exact un motor de cautare prin blog-uri care scaneaza 50 de milioane de blog-uri la care se adauga alte 175.000 nou create zilnic.
Lansarea oficiala a sistemului automatizat de monitorizare va avea loc la inceputul anului viitor, sub conducerea unui fost executiv de la Deutsche Bank care a reusit sa atraga investitii in platforma Called Monitor 110 de la Draper Fisher Jurvetson, compania care a finantat si Skype inainte ca serviciul de telefonie prin Internet sa fie preluat anul trecut de cel mai mare site de licitatii online din lume, eBay, pentru 4,1 miliarde de dolari (aproximativ 3,2 miliarde de dolari).
"Called Monitor 110 ar putea sa-i ajute si pe analistii care monitorizeaza informatiile publicate in blog-uri, insa sistemul nu face decat sa le furnizeze o idee, o barfa din piata, pe care acestia trebuie sa o verifice independent", este de parere Scott Lessing, director de operatiuni in cadrul Citigroup.
"Este foarte posibil ca sistemul sa furnizeze un numar mult mai mare de informatii decat cel la care au acces fondurile de investitii", a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO