Business Hi-Tech

Telekom Austria va achizitiona compania bulgara Mobiltel

30.11.2004, 00:00 22

Compania Telekom Austria a negociat preluarea operatorului bulgar de telefonie mobila Mobiltel pentru suma de 1,6 miliarde euro, parte a unui amplu program de extindere pe pietele din Europa de Est, relateaza presa internationala.
Telekom Austria a anuntat luni semnarea unui memorandum de intelegere cu actionarii privati ai Mobiltel, care ofera companiei austriece, pana la sfarsitul anului 2005, dreptul unilateral de achizitionare a 100% din titlurile firmei bulgare pentru un pret total de 1,6 miliarde euro.
Directorul Telekom Austria, Heinz Sundt, a anuntat ca datoriile Mobiltel, care se ridicau in aceasta vara la 450 milioane euro, vor fi deduse din valoarea tranzactiei.
Mobiltel controleaza 70% din piata bulgara, avand 2,75 milioane abonati. Compania bulgara si-a dublat numarul de utilizatori in ultimii doi ani.
Telekom Austria se confrunta cu o piata interna saturata, fiind cel mai mare operator de telefonie mobila, fixa si furnizor de internet, si considera pietele din Europa de Est o directie strategica de dezvoltare.
Compania este prezenta deja in Croatia si Slovenia.
Concurentii Telekom Austria, grupurile Vodafone si Deutsche Telekom, si-au anuntat si ei intentiile de a-si intari prezenta pe piata est-europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO