Business Hi-Tech

Telemobil si-a majorat capitalul social cu 76 mil. euro

02.05.2008, 17:51 13

Compania Telemobil, care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, si-a majorat capitalul social cu 277,874 mil. lei (76,535 mil. euro) in luna ianuarie a acestui an, conform datelor centralizate de Registrul Comertului.
Majorarea de capital a fost realizata de actionarul majoritar al Telemobil, compania Inquam, cu sediul in Insulele Virgine ale Marii Britanii. Inquam Romania este controlata grupul Saudi Oger. Fondul Saudi Oger este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom, prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.
Majorarea de capital face parte dintr-un proces initiat anul trecut de companie, care a presupus si doua reduceri ale capitalului social. Oficialii companiei anuntasera anul trecut ca Telemobil isi va majora in 2008 capitalul social cu o suma care sa asigure un echilibru intre resursele proprii ale companiei si datoriile si restul pierderilor din anii precedenti.
Potrivit datelor transmise de companie Ministerului Economiei si Finantelor, Telemobil a consemnat pierderi totale de 595,09 mil. lei in intervalul 1999-2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO