Business Hi-Tech

trafic.ro: numarul vizitatorilor care folosesc iPhone a crescut de trei ori in cinci luni

31.03.2008, 19:46 22

In intervalul noiembrie 2007 - martie 2008, numarul vizitatorilor ce au accesat site-urile inscrise in clasamentul trafic.ro de pe smartphone-ul produs de catre compania americana Apple a urcat de aproape trei ori, de la 18.270 la 55.185 de vizitatori.
Cea mai spectaculoasa crestere s-a inregistrat in luna decembrie a anului trecut, atunci cand numarul de utilizatori s-a dublat, la peste 37.000. Potrivit reprezentantilor trafic.ro, detinut de catre compania NetBridge Development, cele mai vizitate categorii de site-uri preferate de catre utilizatorii iPhone din Romania au fost cele de stiri/mass-media, cu un numar total de 74.396 de vizitatori, respectiv 36,28% din totalul celor inregistrati in ultimele cinci luni.
Pe locul al doilea urmeaza categoria Sport, ce a atras 12.720 (6,2%) de vizitatori. "Pe langa accesul la informatii, utilizatorii de echipamente mobile sunt interesati si de divertisment si afaceri online, categoriile Cautare/Portal, Divertisment, Afaceri/Comert si Comert Electronic fiind, de asemenea, populare printre utilizatorii de iPhone", au precizat oficialii trafic.ro. Datele furnizate de trafic.ro arata ca, in Romania, s-au vandut cel putin cateva mii de dispozitive iPhone, in ciuda faptului ca produsul nu este comercializat prin canale de distributie oficiale. De altfel, iPhone se afla in prezent in oferta mai multor magazine traditionale si online, la un pret de aproximativ 2.000 de lei (538 de euro). Pe de alta parte, compania Apple ar putea lansa o versiune 3G a iPhone-ului in al doilea trimestru al acestui an si ar putea produce pana la opt milioane de unitati in T3, potrivit unui raport publicat de catre Bank of America si citat de presa internationala.
In urma publicarii documentului, pretul actiunilor Apple a crescut cu 2% la 143,01 dolari (90,59 euro), in timp ce cotatia titlurilor AT&T, operatorul mobil exclusiv al dispozitivului in Statele Unite, a ramas neschimbata, la 37,66 dolari (23,85 euro). "In urma verificarilor noastre rezulta ca ar putea urma o productie mai mare de dispozitive iPhone 3G la inceputului lunii iunie, dupa un volum initial mai mic in luna mai", a declarat Scott Craig, analist la Bank of America.
Oficialii AT&T au declarat anul trecut ca anticipeaza comercializarea unei versiuni 3G a iPhone in 2008, insa nu au dorit sa comenteze asupra datei lansarii unui astfel de produs. Reprezentantii Apple nu au dorit sa ofere comentarii.
Craig a mai spus ca si-a revizuit in crestere volumul total de iPhone-uri de generatie noua pe care estimeaza ca Apple le-ar putea produce. El a precizat ca firma americana intentioneaza sa dezvolte trei milioane de unitati in luna mai si peste opt milioane in T3. In luna ianuarie a anului trecut, odata cu anuntarea primei versiuni a iPhone, Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a estimat ca va comercializa zece milioane de astfel de telefoane mobile pana la sfarsitul lui 2008. In ianuarie 2008, oficialii Apple au declarat ca au comercializat patru milioane de unitati de la lansarea oficiala a dispozitivului, pe 29 iunie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO