Business Hi-Tech

Ubisoft a numit in Bulgaria un sef roman

10.07.2006, 19:29 29

Ubisoft, unul dintre cei mai mari jucatori din industria mondiala a jocurilor video, a anuntat deschiderea unui nou studio de dezvoltare la Sofia, in Bulgaria, care va fi condus de Alexandru-Ion Radu, fostul director de angajari si training in cadrul Ubisoft Romania, conform oficialilor companiei.
Pozitia sa din cadrul filialei locale a Ubisoft va fi momentan suspendata, intrucat de angajari se va ocupa departamentul de resurse umane. In plus, necesitatea unui om dedicat training-ului nu mai este chiar atat de mare, au explicat oficialii companiei. Radu va conduce filiala din Bulgaria in subordinea directorului general al Ubisoft Romania, Sebastien Delen. Echipa din Sofia numara acum 34 de oameni, compania avand in plan ca pana la sfarsitul acestui an sa angajeze alti aproximativ 30 de oameni.
Acestia au inceput sa lucreze la dezvoltarea de jocuri video, printre care se numara jocul pentru PC Rayman Raving Ribbids sau versiunea pentru console video a Crime Scene Investigation - 3 Dimensions of Murder. Motivul pentru care Ubisoft l-a ales pentru filiala din Bulgaria pe Alexandru-Ion Radu este succesul proiectului Blazing Angels Squadrons of WWII, un joc destinat consolei Xbox 360 a Microsoft, la care Radu a lucrat impreuna cu 11 specialisti din Sofia - 9 ingineri si 2 artisti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO