Business Hi-Tech

Un antreprenor a primit aproape 40.000 € pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua de monitorizare a mediului

Un antreprenor a primit aproape 40.000 € pentru a-şi...

Autor: Oana Stupinean

25.02.2016, 00:05 565
Radu Motişan, absolvent al Uni­ver­sităţii de Vest din Timişoara, a dez­vol­tat anul trecut produsul uRAD Monitor care detectează po­lu­anţii fizici şi chimici ai aerului, pentru ca­re a primit o finanţare de aproape 40.000 de euro şi deja 1.800 de comenzi.
 
Start-up-ul MagnaSCI - u RAD Monitor este o reţea globală de mo­nitorizare a mediului compusă din mai multe tipuri de dispozitive hard­ware capabile să măsoare poluanţii aerului. Dispo­zitivele sunt dotate cu co­nec­tivitate la internet, pentru a sincroniza măsurătorile cu serverul central. 
 
Start-up-ul a fost acceptat în pro­gra­mul RICAP Academy alături de alţi 14 antreprenori locali care şi-au pu­tut prezenta ieri ideile de afaceri în fa­ţa investitorilor în cadrul „Inno­va­tion Venture Day“. Eveni­men­tul a mar­cat lansarea celei de-a treia ediţii a pro­­gramului RICAP Academy prin inter­­­mediul căruia start-up-urile selec­tate pot învăţa stra­te­gii de comer­ciali­zare, de promovare de la investitori şi men­tori de pe plan lo­cal, dar şi din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO