Business Hi-Tech

Un start-up IT din România ia o finanţare de 80.000 de euro de la Deutsche Telekom

Ce a spus Alexandru Călinoiu de la Omnipaste la evenimentul Venture Connect din 5 noiembrie 2013

Ce a spus Alexandru Călinoiu de la Omnipaste la evenimentul Venture Connect din 5 noiembrie 2013

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2013, 12:36 637

Omnipaste, un start-up din România care a dezvoltat o soluţie de a transfera cu uşurinţă fişiere între diferite gadgeturi, a fost invitată să devină parte din proiectul hub:raum, incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul grupului Deutsche Telekom, şi va primi o investiţie de 80.000 de euro pentru a-şi dezvolta tehnologia, potrivit unui anunţ al grupului german.

Omnipaste este o companie din Sibiu cu experienţă în dezvoltare şi marketing online. Soluţia prezentată în cadrul concursului este o tehnologie menită să extindă utilizarea funcţiei copy-paste între mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora.
Omnipaste a susţinut o prezentare şi în cadrul ediţiei din luna noiembrie a evenimentului Venture Connect din Bucureşti, care pune în legătură antreprenori cu investitori, şi care este organizat de Fundaţia Venture Connect cu sprijinul Ziarului financiar şi al Black Sea Trade & Investment Promotion Program.

“Avem multe echipamente astăzi dar nicio metodă de a transfera date uşor între ele”, a explicat în cadrul Venture Connect Alexandru Călinoiu de la Omnipaste. Cu aplicaţia noastră putem transfera documente sau imagini foarte simplu între echipamente cu Windows şi Google Android, a spus el. Un număr de telefon copiat de pe computer va fi recunoscut imediat de smartphone, care va întreba utilizatorul dacă să apeleze numărul respectiv, a explicat Călinoiu. Competitorii? Soluţii ca Evernote sau Dropbox – soluţii de stocare în cloud a datelor, care le permit utilizatorilor să le acceseze de pe diferite echipamente. “Este foarte simplu de utilizat, clienţii nu trebuie să înveţe nimic”.

În cadrul Venture Connect, Călinoiu a pus că ţinta pentru proiectul Omnipaste este să atingă un număr de 200.000 de utilizatori, obiectiv pentru care ar avea nevoie de 100.000 de dolari. El a declarat că investitorul ar primi pentru această sumă 8% din acţiunile companiei.

Grupul DT nu a precizat dacă va primi acţiuni la Omnipaste pentru finanţarea de 80.000 de euro.

Programul de instruire DT, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar şi Ucraina, a avut loc la Cracovia, în perioada 30 noiembrie - 07 decembrie 2013.

“Suntem mândri să anunţăm că o echipă din România va face parte din programul incubator hub:raum Cracovia. Este unanim recunoscut faptul că România este o ţară cu mare potential din perspectiva inovaţiei în tehnologie şi ne bucurăm că putem susţine startup-urile din această zonă pentru a creşte, inclusiv prin incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director pentru Cosmote şi Romtelecom România.

Grupul german controlează indirect Cosmote şi Romtelecom prin intermediul grupului elen OTE.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO