Business Hi-Tech

Unul dintre cele mai râvnite joburi din online din România este vacant

Unul dintre cele mai râvnite joburi din online din...

Autor: Ioana Nita

15.03.2016, 00:05 1356

Gigantul american Alphabet, unul dintre cele mai mari grupuri hi-tech din lume, urmează să demareze procesul de recrutare pentru poziţia de country director a Google România, subsidiara locală a com­paniei din grup cu acelaşi nume, după ce Dan Bulucea a fost promovat în funcţia de new business director pentru regiunea Asia- Pacific în cadrul biroului din Singapore.

Contactat de ZF, el nu a oferit detalii cu privire la noua poziţie, pe care o va prelua din luna iunie, iar în ceea ce priveşte succesorul lui a precizat că urmează să fie demarat procesul de recrutare.

Până la numirea noului country director al Google România, Dan Bulucea va conduce în continuare operaţiunile locale ale companiei americane, parte a grupului Alphabet. Din poziţia de new business director, el se va ocupa de dezvoltarea businessului Google în ţările din Asia-Pacific, găsind noi oportunităţi de afaceri în regiune – din Japonia, China şi India, până în Australia şi Noua Zeelandă.

Dan Bulucea este al doilea român din cadrul biroului local al Google care obţine o promovare în cadrul subsidiarei din Singapore. Doina Costache, care lucra din 2011 pentru biroul Google de la Bucureşti, a preluat din aprilie anul trecut o poziţie de manager în cadrul Google Singapore, de unde coordonează relaţia Google cu cei mai importanţi parteneri ai companiei americane din regiunea Asia-Pacific. 

Dan Bulucea a fost recrutat de Google în 2010, atunci când gigantul american a deschis biroul din România, pentru extinderea prezentei şi dezvoltarea startegiei companiei pe plan local. În timpul mandatului lui Bulucea, veniturile Google Bucharest SRL s-au triplat, de la 5 milioane de lei în 2011, la 16 milioane de lei în 2014, portivit datelor de pe Ministerul de Finanţe.

Printre proiectele dezvoltate şi administrate de Bulucea în cei aproape şase ani în care a coordonat echipa Google România se numără proiecte culturale derulate prin intermediul platformei Google Cultural Institute, precum şi proiecte în zona educaţiei.

Înainte de a fi recrutat de Google, el a lucrat timp de 12 ani în cadrul subsidiarei locale a gigantului american Microsoft, perioadă în care a ocupat o serie de poziţii, de la OEM manager la business şi marketing director.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO