Business Hi-Tech

Vânzările de ceasuri inteligente din SUA au crescut cu doar 25% în 2016

Vânzările de ceasuri inteligente din SUA au crescut cu...

Autor: Ioana Nita

22.12.2016, 00:00 291
Piaţa de dispozitive purtabile („wearables”) – ceasuri inteligente şi brăţări de fitness - a înregistrat anul acesta o creştere de doar 25% în SUA, – cea mai mare piaţă de profil, contrar estimărilor iniţiale ale specialiştilor, care anticipau un avans de peste 60%, scrie Techcrunch.com. Anul trecut în SUA erau 31,6 milioane de utilizatori de dispozitive wearable, rata de penetrare în rândul populaţiei fiind de 12,8%, potrivit unui raport realizat de compania de cercetare de piaţă eMarketer. Anul acesta numărul de persoane care utilizează cel puţin o dată pe lună un ceas inteligent sau o brăţară de fitness va ajunge la 39,5 milioane – circa 15,8% din totalul populaţiei, mai puţin faţă de estimarea iniţială a companiei eMarketer de 63,7 milioane.

„Ceasurile inteligente, în principal, nu au reuşit să impresioneze clienţii”, conform eMarketer. Datele IDC arată că vânzările de ceasuri inteligente Apple au înregistrat o scădere anuală de 71%, în timp ce Fitbit şi-a crescut cota de piaţă la 23%, livrând 5,3 milioane de unităţi în al treilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO