Business Hi-Tech

Vânzările de videoproiectoare s-au redus în T2, însă piaţa va fi pe creştere la final de an

Piaţa de videoproiectoare va ajunge în acest an la circa 17.000 de unităţi. Producătorii mizează pe zona corporate

Piaţa de videoproiectoare va ajunge în acest an la circa 17.000 de unităţi. Producătorii mizează pe zona corporate

Autor: Ioana Nita

14.08.2015, 00:08 308

Piaţa de videoproiectoare din România a scăzut în al doilea trimestru al anului cu peste 11% faţă de trimestrul anterior, la circa 3.800 de unităţi, valorea vânzărilor situându-se la circa 2,1 mil. euro, potrivit estimărilor Futuresource Consulting, citate de reprezentanţii Epson România, al doilea jucător de pe piaţa locală de profil.

„Piaţa de videoproiectoare a scăzut în trimestrul al doilea din punctul de vedere al  numărului de unităţi. În primul trimestru al anului s-au vândut 4.300 de unităţi, iar în al doilea trimestru 3.820 de unităţi“, a declarat Simona Decuseară, country manager pentru subsidiarele din România şi Bulgaria ale Epson, producătorul japonez de echipamente de imprimare şi videoproiectoare.

Piaţa de videoproiectoare a înregistrat o diminuare a vânzărilor în al doilea trimestru, comparativ cu perioada ianuarie-martie 2015 şi din punct de vedere valoric, scăderea fiind de circa 7%, conform aceleiaşi surse.

Cu toate că piaţa a înregistrat o scădere de la trimestru la trimestru, Ep­son a reuşit să îşi crească cota de piaţă la 27% din punct de vedere valoric.

„Noi ne-am menţinut nivelul vânză­rilor şi am crescut la o cotă de piaţă valorică de 27%“, a precizat Decuseară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO