Business Hi-Tech

Epson: Vânzările de imprimante au scăzut cu 10% în T1. Tendinţa s-a menţinut şi în T2

Simona Decuseară: Sperăm că vom reuşi să închidem anul cu o cotă valorică de 20%. În trimestrul IV se fac 40% din vânzări - se închid multe proiecte, se cheltuiesc bugetele din administraţia publică.

Simona Decuseară: Sperăm că vom reuşi să închidem anul cu o cotă valorică de 20%. În trimestrul IV se fac 40% din vânzări - se închid multe proiecte, se cheltuiesc bugetele din administraţia publică.

Autor: Ioana Nita

10.08.2015, 00:08 362

Piaţa locală de imprimante ar putea să nu înregistreze în 2015 creş­terea de 10%, până la 356 mi­lioane lei (89 milioane de do­lari), estimată la începutul aces­tui an de compania de analiză IDC, în con­diţiile în care în primele trei luni vânzările de imprimante s-au redus cu peste 10% din punct de vedere valoric, tendinţa de scădere menţinându-se cel probabil şi în al doilea trimestru, potrivit lui Simona Decuseară, country manager pentru subsidiarele din România şi Bulgaria ale Epson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare din lume.   

„Este posibil ca piaţa să nu recupereze pe parcursul anului pentru a se încadra în previziune. O creştere de 10% a pieţei în­seamnă circa 8 milioane de dolari, ceea ce este destul de mult de recuperat dacă deja există o scădere”.

Compania IDC a estimat că piaţa de imprimante va creşte din punct de vedere valoric cu 10% în 2015 şi că va stagna ca număr de unităţi. Anul trecut, piaţa locală de imprimante s-a situat la circa 332 mili­oa­ne de lei (83 milioane de dolari) şi la 260.000 de unităţi. În primul trimestru al anului s-au vândut circa 51.000 de imprimante în România, în valoare de aproximativ 60 mi­lioane lei (15 milioane de dolari).

 „În primul trimestru există o scădere atât din punct de vedere cantitativ, cât şi valoric. Ca număr de unităţi există o dife­renţă de 1.000 de bucăţi comparativ cu acelaşi interval din 2014, iar valoric scăderea este de circa 6,8 milioane de lei (1,7 milioane do­lari)”, a spus Decuseară. Ea a estimat că în al doilea trimestru piaţa a stagnat sau a înregistrat o scădere uşoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO