Business Hi-Tech

Vodafone adauga laptop-uri la oferta de net

19.03.2008, 20:02 37

Vodafone Romania a anuntat ca va lansa oferte care combina solutii de acces mobil la internet cu calculatoare portabile marca Toshiba si Dell, cele doua echipamente urmand sa fie disponibile la operator incepand cu aceasta luna. Laptopul Dell, care are incorporat dispozitivul de conectare la retea, va fi disponibil din luna aprilie. Laptopul Toshiba Satellite L40-18Y va costa 649 de euro, in timp ce laptopul Dell XPS M1530 Core 2 Duo va avea un pret de 1.049 euro (TVA inclusa).
Oferte similare (PC plus conexiune la internet) sunt deja disponibile la Romtelecom si Orange. Clientii Vodafone vor plati 18 euro/luna si 27 de euro/luna pentru pachetele Mobile Internet&Office 4Gb si Mobile Internet&Office 8Gb, care includ trafic de 4Gb si 8 Gb si asigura viteze de descarcare de pana la 7,2 Mbps si de incarcare de pana la 1,44 Mbps.
Operatorul a lansat si un abonament cu trafic nelimitat, denumit Unlimited Mobile Internet&Office, la pretul de 27 euro/luna. In limita a 8Gb pe luna, viteza de descarcare in cazul acestui abonament poate ajunge la 7,2 Mbps, iar cea de incarcare pana la 1,44 Mbps. Dupa depasirea acestui prag, clientul nu va fi taxat suplimentar, insa viteza de acces la internet nu va depasi 128 Kbps.
"Clientii actuali care utilizeaza deja unul dintre abonamentele Mobile Internet&Office 4Gb si Mobile Internet&Office 8Gb vor beneficia, in mod automat, de la 21 martie, de acces la internet la viteze sporite, de pana la 7,2 Mbps (descarcare) si 1,44 Mbps (incarcare)", au spus reprezentantii operatorului.
In ce priveste ritmul de scadere al preturilor pentru aceste servicii, oficialii Vodafone afirma ca acesta se va mentine, dar e putin probabil ca tarifele operatorului sa mai scada in urmatoarele doua luni. "Tariful de 9 euro pe luna e deja foarte competitiv, nu cred ca vom vedea scaderi ale preturilor in urmatoarele doua luni, dar pe un termen mai lung cu siguranta ca da", a spus Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania.
Vodafone a anuntat ca va reduce, de la 15 aprilie, tarifele la serviciile de date mobile in roaming cu pana la 67% pentru abonamentele cu trafic inclus.
Reteaua 3G a Vodafone acopera in prezent 45% din populatia Romaniei, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO