Business Internaţional

20 de ani de la Revolutie: Reporteri CNN despre Romania: Tranzitia s-a incheiat, de vreme ce ati intrat in UE

20 de ani de la Revolutie: Reporteri CNN despre Romania: Tranzitia s-a incheiat, de vreme ce ati intrat in UE
22.12.2009, 23:10 70

Directia urmata de Romania dupa Revolutia din 1989 este diferitade cea a altor tari din regiune. Aici zvonurile au avut, alaturi deduritatea regimului, rolul lor in declansarea Revolutiei din urmacu 20 de ani, crede reporterul CNN, Fionnuala Sweeney, aflata inaceste zile la Bucuresti de unde transmite live materiale siinterviuri despre revolutia romana din urma cu 20 de ani.
Sub genericul "Toamna schimbarii", cel mai important canal de stiridin lume a realizat o serie de reportaje si documentare desprecaderea comunismului in Europa, ultima "halta" fiind Romania.
"Motivele declansarii Revolutiei in Romania au fost foarte diferitecomparativ cu celelalte tari europene. In Romania, zvonurile aucontribuit la declansarea Revolutiei si la ceea ce s-a intamplat inurma cu 20 de ani", a sustinut ieri, la Bucuresti, intr-oconferinta de presa, Fionnuala Sweeney, cea care a realizat seriade reportaje "Toamna schimbarii".
Pe de alta parte, Deborah Rayner, editor-sef al CNN International,a opinat ca, intr-un anume fel, tranzitia din Romania s-a incheiat("desi sunt inca lucruri de facut"), de vreme ce tara a fostintegrata in Uniunea Europeana si NATO.
"Noi aratam Romania cea noua, aratam progresele ei. Este importantca CNN transmite acest mesaj unei audiente ridicate, o audienta deelita din Europa si Asia, dar in special din Europa", a sustinut,la randul sau, in conferinta, Sylvain Roger, director de vanzaripentru Europa, CNN International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO