Business Internaţional

5 dintre cele mai MISTERIOASE companii din lume

5 dintre cele mai misterioase companii din lume

Foto: Silviu Matei

Autor: Octavian Calei

29.08.2012, 18:46 18408

Fie pentru că doresc să protejeze o reţetă secretă, o strategie de business sau unele persoane excentrice, aceste companii sunt printre cele mai secretoase firme din lume, scrie Huffington Post.

Coca-Cola

Renumitul producător de băuturi răcoritoare este deja cunoscut pentru secretomania prin care caută să-şi păstreze cât mai sigur reţeta băuturii răcoritoare. Numai doi dintre directorii din "vârful" companiei cunosc formula despre care Coca-Cola susţine că e păstrată secret din 1886, potrivit publicaţiei The Guardian. Cei doi directori nu zboară niciodată cu acelaşi avion de frică să nu se piardă reţeta în cazul unei întâmplări nefericite.

Apple

Producătorul iPhone a creat o întreagă industrie în jurul lor care răspândeşte, creează şi dezminte zvonuri. Apple a dezvăluit printr-o serie de documente prezentate ca probă în procesul contra Samsung câteva fotografii şi prototipuri care arată cum sunt fabricate dispozitivele Apple.

IKEA

Investitorii şi analiştii au o vagă impresie despre afacerile IKEA Group. Producătorul suedez de mobilă a emis un raport financiar anul acesta pentru prima dată, anunţă Businessweek.

KFC

În 2001, KFC a dat în judecată două persoane din Kentucky care au crezut că au descoperit o reţetă veche a unui produs KFC în subsolul casei lor. În urmă, KFC a renunţat la proces după ce au văzut că reţeta nu se potrivea cu a lor.

Glencore

Companie cunoscută pentru aerul de mister ce o înconjoară, Glencore şi-a păstrat secrete afacerile chiar până în momentul listării pe bursa americană, arată CNBC. Pe siteul care administrează acţiunile firmei nu a fost dezvăluită nici măcar identitatea fondatorului, până la momentul listării companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO