Business Internaţional

Abu Dhabi Grand Prix: Max Verstappen îl devansează pe Sergio Perez şi obţine pole position

Abu Dhabi Grand Prix: Max Verstappen îl devansează pe...

Autor: Dorin Oancea

19.11.2022, 18:20 35

Max Verstappen l-a depăşit pe coechipierul său Sergio Perez în calificările pentru ultima cursă a sezonului de la Abu Dhabi şi a obţinut pole position cu 0,228 secunde, în timp ce Perez l-a devansat pe Charleis Leclerc de la Ferrari cu 0,04 secunde în lupta pentru locul doi în campionat, scrie BBC..

Carlos Sainz de la Ferrari a fost al patrulea, în timp ce piloţii Mercedes Lewis Hamilton şi George Russell au ocupat a treia linie.

Sebastian Vettel, de la Aston Martin, va lua startul în ultimul său Mare Premiu pe locul nouă.

Lando Norris de la McLaren a fost al şaptelea, în faţa lui Esteban Ocon de la Alpine, pe locul opt, iar Daniel Ricciardo de la McLaren a completat top 10.

Ricciardo are o penalizare de trei locuri pe grila de start pentru că a provocat un accident în Brazilia la sfârşitul săptămânii trecute şi va pleca de pe locul 13, în spatele lui Fernando Alonso de la Alpine, Yuki Tsunoda de la Alpha Tauri şi Mick Schumacher, în ultima sa cursă după ce Haas a renunţat la el pentru 2023 în favoarea lui Nico Hulkenberg.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO