Business Internaţional

Achizitiile au urcat profitul OTP la un record de 220 mil. euro

15.11.2007, 18:04 6

Banca ungara OTP Bank, care a achizitionat cinci institutii de credit din Europa de Est in ultimul an, a raportat un profit record aferent trimestrului al treilea, generat de castigurile obtinute de unitatile din strainatate, scrie Bloomberg.
Profitul net al bancii a avansat la 55,8 miliarde de forinti (220,1 milioane de euro), comparativ cu valoarea de 53,6 de miliarde de forinti (211 milioane de euro) inregistrata in perioada similara a anului trecut.
"Operatiunile OTP din Rusia au consemnat o crestere importanta, cel mai important fiind avansul de 30% pe segmentul creditelor de consum", a declarat Mark MacRae, analist la firma KBC in Varsovia.
Banca maghiara a cheltuit peste trei miliarde de dolari (2,1 miliarde de euro) in ultimii sase ani pe achizitii de banci din Bulgaria si pana in Rusia, pentru a-si reduce dependenta de piata ungara, unde reducerile cheltuielilor guvernamentale au avut un impact negativ asupra cererii de credite de consum.
OTP intentioneaza sa demareze o alta campanie de achizitii, incepand cu 2008, a declarat Sandor Csanyi, CEO-ul institutiei de credit.
In aceasta saptamana, OTP Bank a operat o noua achizitie in Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO