Business Internaţional

Actiunile bancilor europene, in scadere

05.06.2007, 18:10 14

Actiunile companiilor europene s-au aflat in scadere pentru prima data in trei zile in frunte cu cele ale Deutsche Bank si BNP Paribas, dupa ce banca J.P. Morgan, Chase si-a redus recomandarile privitoare la actiunile din industria bancara de investitii, scrie Bloomberg.
Indicele Stoxx 600 a atins saptamana trecuta cel mai inalt nivel din septembrie 2000 incoace, in contextul in care o majorare a preturilor la metale a impulsionat companiile miniere, iar o serie de rapoarte economice din SUA au sugerat o accelerare a ritmului de crestere a celei mai mari economii din lume. Indicele se afla la 6 puncte distanta de un record.
"Riscul este legat de sentimentul de euforie ce a cuprins pietele de actiuni", spune Guillaume Duchesne, strateg in cadrul Fortis Private Banking. "Evolutia pietei ne nelinisteste si ne temem de o corectie".
Indicele Stoxx 600 a pierdut 0,2% pana la 399,71 puncte, indicele Stoxx 50 si Euro Stoxx 50 inregistrand scaderi similare. J.P. Morgan a redus ratingul bancilor de investitii de la "neutru" la "underweight", invocand posibile scaderi ale veniturilor acestora. Actiunile Deutsche Bank au inregistrat o scadere de 0,8% pana la 112,35 euro, in timp ce actiunile BNP au pierdut 0,6%, pana la 90,96 euro.
In SUA, indicele Dow Jones Industrial Average a avansat cu 0,3% pe 1 iunie, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a consemnat o crestere de 0,4%. Actiunile companiilor americane s-au aflat in crestere pe fondul rapoartelor guvernamentale ce indica o imbunatatire a perspectivelor economice.
Freenet, un furnizor german de servicii de Internet, a inregistrat o scadere de 1,2% a valorii actiunilor, pana la 57,53 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO