Business Internaţional

Activitatea industrială din China încetineşte pentru a treia lună consecutivă. „Impulsul economic este unul destul de slab în China. Datele recente arată că economia încetineşte, ceea ce va pune probabil şi mai multă presiune asupra cererii externe în lunile următoare”

Activitatea industrială din China încetineşte pentru a...

Autor: Valeriu Dănilă

30.06.2023, 13:18 105

Activitatea industrială chineză s-a contractat în iunie pentru a treia lună consecutivă, scrie CNBC.

The official manufacturing purchasing managers index (PMI) a ajuns la 49,0 în iunie, conform datelor Biroului Naţional de Statistică.

„Impulsul economic este unul destul de slab în China. Datele recente arată că economia încetineşte, ceea ce va pune probabil şi mai multă presiune asupra cererii externe în lunile următoare”, a declarat Zhang Zhiwei, preşedinte şi economist şef al Pinpoint Asset Management.

„Pe de altă parte, ţinta de creştere de 5% în acest an este una modestă, având în vedere baza scăzută de anul trecut. Nu este clar dacă datele economice slabe ar împinge guvernul să lanseze măsuri de stimulare agresive în curând”, a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO