Business Internaţional

Acuzaţii grave din partea Moscovei: Franţa efectuează ilegal raidurile aeriene în Siria

Acuzaţii grave din partea Moscovei: Franţa efectuează...

Autor: Mihai Draghici

28.09.2015, 16:30 367

"Raidurile aeriene efectuate de Franţa împotriva poziţiilor teroriste din Siria sunt ilegale, fiind în afara dreptului internaţional", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri TGcom.it.

"Franţa a demarat raidurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi fără consimţământul Administraţiei legitime a Siriei", argumentează oficialul rus.

"Am vrea să ştim mai multe despre conceptul de autoapărare sub formă de raiduri aeriene, concept prezentat de Franţa pentru a efectua raiduri aeriene asupra unui stat suveran fără niciun fel de aprobare, în afara reglementărilor internaţionale", a subliniat Maria Zaharova.

"Referendumul din fosta regiune ucraineană Crimeea a fost condamnat la nivel internaţional, dar atacurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate ONU şi fără aprobarea Administraţiei din Siria sunt o formă de autoapărare...", a spus ironic oficialul rus.

Avioane militare franceze au efectuat în ultimele zile raiduri aeriene în Siria, preşedintele Francois Hollande explicând că este vorba de o misiune de "autoapărare" în faţa terorismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO