Business Internaţional

Adolescenţii chinezi dependenţi de Internet sunt închişi în "tabere de vindecare"

Adolescenţii chinezi dependenţi de Internet sunt...

Autor: GQ.ro

29.06.2014, 14:04 947

Cu toţi petrecem câteva ore bune pe Internet, în fiecare zi. În prezent, există aplicaţii conectate la mediul virtual pentru a ne ajuta în aproape orice activitate a noastră. Cu toate astea, de la a sta pe Internet până şi 10 ore pe zi şi până la a considera că suferi de dependenţă serioasă este un drum destul de lung, pe care mulţi dintre noi îl ignorăm.

În China însă, a petrece prea mult timp în online este o boală psihică – în mod oficial, încă din 2008. Şi, dacă ar părea normal ca tratamentul pentru o astfel de boală să se manifeste prin „dozajul” porţiei de Internet zilnic, discuţii cu psihologi sau activităţi interesante care să te rupă de tehnologie, în China nu se întâmplă deloc aşa. Aici, tinerii dependenţi – pentru că majoritatea suferinzilor sunt adolescenţi – sunt închişi în tabere speciale unde au parte de tratamente draconice, dureroase şi uneori mortale.

Săptămâna trecută, o tânără de 19 ani, din privincia Henan, a murit după ce a fost bătută crunt într-o astfel de tabără de vindecare a dependenţei. Pentru că nu a cerut voie să meargă la toaletă, a fost bătută timp de două ore de instructori, până a murit. În urma autopsiei, s-a aflat că suferise o fractură craniană.

Puteţi citi mai multe despre acest subiect aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO