Business Internaţional

Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o ofertă finală de aproape 150 de miliarde de dolari pentru producătorul de chip-uri Qualcomm

Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2018, 15:35 186

Broadcom a lansat încă o ofertă pentru preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm, punând pe masă 146 de miliarde de dolari, sumă în care sunt incluse şi datoriile companiei, potrivit Financial Times.

În cadrul ofertei „finale” a Broadcom, acţionarii Qualcomm vor primi 82 de dolari per acţiune – 60 de dolari cash, iar restul în acţiuni – în comparaţie cu oferta de 70 de dolari per acţiune lansată de Broadcom în noiembrie 2017.

Oferta depăşeşte cu 54% valoarea medie a acţiunilor Qualcomm.

Noua propunere presupune şi o clauză care va pune la plată companiile în cazul în care deal-ul nu se încheie la timp. Mişcarea este gândită pentru a asigura investitorii că fuziunea va câştiga aprobarea reglementatorilor.

Noua ofertă a Broadcom va declanşa ceea ce se aşteaptă a fi cea mai mare luptă din istoria recentă a pieţei de fuziuni şi achiziţii.

Acţionarii Qualcomm se vor întâlni în data de 6 martie pentru a vota planul Broadcom de a înlocui întregul board al producătorului american de chip-uri, ceea ce va determina dacă tranzacţia va avea loc sau nu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO