Business Internaţional

Angela Merkel, cel mai puternic lider european, s-a plasat în izolare la domiciliu

Angela Merkel, cel mai puternic lider european, s-a...

Autor: Mihai Draghici

22.03.2020, 20:25 17009

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a plasat în izolare la domiciliu după ce a avut contact cu un medic diagnosticat cu noul coronavirus, anunţă Guvernul de la Berlin.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunţat duminică seară că a decis să se plaseze în izolare în reşedinţa sa. "Viaţa mea s-a schimbat fundamental, comunic doar prin telefon şi prin videoconferinţă", a declarat Angela Merkel, citată de postul N-TV.

Surse citate de presa germană au declarat că Angela Merkel a intrat în contact vineri cu un medic care i-a făcut vaccin pneumococic. Medicul a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus duminică.

"Cancelarul Germaniei a decis să intre în carantină la domiciliu. Va fi testată cu regularitate în următoarele zile. Cancelarul îşi va desfăşura activitatea oficială de la domiciliu", a comunicat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Conform publicaţiei Bild, Angela Merkel a fost la cumpărături sâmbătă după-amiază într-un supermarket din centrul Berlinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO