Business Internaţional

Atena este cu sufletul la gura: vor accepta investitorii dobanzi mai mici pentru titlurile elene sau guvernul ajunge la mana FMI si a UE?

Atena este cu sufletul la gura: vor accepta investitorii dobanzi mai mici pentru titlurile elene sau guvernul ajunge la mana FMI si a UE?
30.03.2010, 23:15 28

Capacitatea Greciei de a atrage 35 de miliarde de euro dinvanzari de obligatiuni in acest an pentru a evita sa faca apel lapachetul de sustinere din partea Uniunii Europene si a FMI ar puteadepinde de modul in care investitorii vor reactiona in urmatoarelezile fata de obligatiunile pe sapte ani lansate la inceputulsaptamanii, scrie Bloomberg. Grecia a emis obligatiuni de 5miliarde de euro pe 29 martie fara a oferi un randament suplimentarfata de cel al obligatiunilor cu aceeasi scadenta deja existente,conform bancherilor implicati in tranzactie. Guvernulprimului-ministru George Papandreou a primit comenzi de 6 miliardede euro pentru aceste titluri, comparativ cu comenzi de
15 miliarde de euro pentru obligatiunile pe zece ani emise pe 4martie, atunci cand s-a oferit o prima de 32 puncte baza (0,32%)fata de pretul titlurilor deja existente. "Piata va urmari evolutiatranzactiilor in urmatoarele zile, acesta fiind un adevarat test",a declarat Georg Grodzi, din cadrul Legal & General InvestmentManagement. Grecia a plasat randamentul titlurilor pe sapte ani cu310 puncte baza (3,10%) peste cel al obligatiunilor germane,considerate de referinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO