Business Internaţional

Audi estimează vânzări de peste 50 de miliarde de euro pentru acest an

Audi estimează vânzări de peste 50 de miliarde de euro...

Autor: Marius Oncu

11.03.2014, 15:25 443

Audi, producătorul auto de lux controlat de grupul german Volkswagen, se aşteaptă la vânzări record pentru acest an, de peste 50 de miliarde de euro, dar a avertizat că profitul va fi afectat de investiţiile în noi modele şi de respectarea reglementărilor mai stricte privind emisiile poluante.

"În pofida investiţiilor majore din perioada următoare, vrem să rămânem în intervalul ţintă privind profitabilitatea, cu o marjă operaţională de 8-10% în acest an", a declarat directorul finnciar al Audi, Axel Strotbek, citat de Wall Street Journal.

Audi a raportat profit net în scădere cu 7,7% anul trecut, la 4 miliarde de euro, reprezentând o marjă operaţională de 10,1%. Vânzările globale au urcat anul trecut cu 2,3%, la 49,9 miliarde de euro.

Perspectiva mixtă a celui de-al doilea mare producător de maşini de lux din Germania, după BMW, vine în contextul precauţiei investitorilor privind forţa recuperării economice din Europa. Industria se confruntă cu incertitudini şi în privinţa crizei din Ucraina, precum şi cu costuri mai ridicate pentru respectarea noilor restricţii europene privind emisiile de gaze cu efect de seră.

Cu excepţia unei noi versiuni a modelului sport TT, producătorul auto nu are programată nicio lansare importantă în acest an. La sfârşitul anului trecut, Audi a anunţat planuri pentru investiţii de 22 de miliarde de euro până în 2018, pentru a extinde producţia din afara Germaniei şi pentru dezvoltarea de noi modele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO