Business Internaţional

Bancherii de pe Wall Street nu îi mai finanţează campania electorală a lui Barack Obama

Bancherii de pe Wall Street nu îi mai finanţează campania electorală lui Obama

Autor: Alexandru Stefan Matei

03.10.2011, 18:30 508

Bancherii de pe Wall Street nu mai contribuie la campania electorală a preşedintelui american Barack Obama pentru că nu se simt iubiţi de către Casa Albă, a avertizat miliardarul Warren Buffett, scrie The Telegraph.

"Cu siguranţă Wall Street-ul nu se simte iubit", a spus Buffett. "Cred că unele declaraţii au făcut ca lucrurile să stea astfel". Miliardarul, un susţinător puternic al preşedintelui Obama, a spus că politicile luate de Casa Albă au ajutat băncile să îşi revină din recesiune, chiar dacă finanţiştii consideră că Obama nu a fost aproape de industrie.

"Dacă îi iei pe toţi cei de pe Wall Street care câştigă un milion de dolari pe an sau mai mult poţi umple o sală destul de mare", a spus Buffett. "Cred că preşedintele îşi spune: <<Doamne, uită-te la tot ceea ce am făcut pentru business-uri, iar ei nu apreciază eforturile. Eu sunt singurul care stă între ei şi furcile (populaţiei furioase)>>", a continuat miliardarul.

Furia americanilor împotriva Wall Street-ului continuă să crească, sute de protestatari anti-capitalism fiind arestaţi în week-end în timpul marşurilor împotriva "lăcomiei corporatiste".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO