Business Internaţional

„Bancherii nu au invatat nimic din criza”

09.03.2010, 23:03 17

Ministrul Trezoreriei britanice, Paul Myners, a declarat cabancherii nu au invatat nimic de pe urma crizei financiare,argumentand ca disciplina pietelor trebuie sa fie dublata de masuriguvernamentale in scopul restaurarii increderii in institutiilefinanciare, scrie Bloomberg.

Myners a declarat ca va trebui ca bancherii care au fostprotejati prin ajutoare de stat "sa inceapa sa se comporte ca sicum ar avea ceva de pierdut" pentru ca sistemul financiar sa eviteo repetare a situatiei de criza din 2008.

"Salvarea sistemului financiar a reprezentat o decizie buna,insa in cadrul acestui proces i-am protejat chiar pe cei care auprovocat criza de consecintele actiunilor lor", a declarat Myners."Riscul este ca acestia sa nu-si fi invatat cu adevaratlectiile".

Comentariile lui Myners semnaleaza faptul ca se asteapta maimult de la banci in urmatoarele luni, in contextul in careguvernele din intreaga lume discuta pe marginea celei mai bune caide a reforma sistemul de reglementare a pietelor financiare. Mynersa declarat ca schimbarile avute in vedere, incluzand cerinte maistricte de capital si cerinte legate de lichiditate, aliniereapachetelor de plati ale bancherilor la soliditatea pe termen lung ainstitutiilor acestora reprezinta numai o parte a solutiei.

"Nu numai la nivel guvernamental trebuie sa se actioneze, putemconferi siguranta sistemului, il putem face mai corect, insa nutrebuie sa se astepte de la noi sa fortam fiecare jucator de pepiata sa-si joace rolul de baza", a declarat ministrul Trezorerieibritanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO