Business Internaţional

Băncile din România care s-au grăbit să-şi cureţe portofoliul de credite neperformante

Băncile din România care s-au grăbit să-şi cureţe...

Autor: Ciprian Botea

18.01.2015, 14:21 823

BCR a vândut în iulie un portofoliu de credite neperformante de circa 250 mil. euro, surse din piaţă afirmând că pachetul a fost preluat de nemţii de la Deutsche Bank pentru un preţ între 30 şi 40 mil. euro. Banca a încheiat în decembrie o a doua tranzacţie pentru vânzarea unui pachet de credite corporate neperformante de circa 400 mil. euro către Deutsche Bank şi cehii de APS Holding. Surse din piaţă spun că preţul ar fi fost de 28 mil. euro, cifră care nu a fost însă confirmată oficial de către BCR.

Volksbank a vândut în iulie neperformante de aproape 500 mil. euro către un consorţiu format din Deutsche Bank, APS Holding, HIG Capital şi AnaCap. Preţul ar fi fost de sub 100 mil. euro, spun surse din piaţă, iar pachetul a cuprins peste 3.500 de credite cu garanţii imobiliare. Volksbank mai scosese la vânzare un pachet de neperformante la nivel regional, care cuprindea şi credite de 127 mil. euro acordate pe piaţa din România. Tranzacţia a eşuat însă din cauza dispersiei prea mari a portofoliului.

Bank of Cyprus, aflată în proces de lichidare a operaţiunilor sucursalei de la Bucureşti, a încheiat licitaţia pentru vânzarea unui pachet de neperformante de peste o jumătate de euro, spun surse din piaţă. Ofertele au fost depuse la jumătatea lunii decembrie. Portalul costarfinance.com afirmă că licitaţia a fost câştigată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi fondul de investiţii Sankaty. Preţul plătit a depăşit 100 mil. euro, dar ciprioţii încă se mai gândesc dacă să vândă sau nu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO