Business Internaţional

Bank of Cyprus se lupta cu francezii pentru Emporiki

23.06.2006, 19:06 12

Bank of Cyprus (BOC), cea mai mare banca cipriota, a facut o oferta de achizitionare a Emporiki Bank of Greece pentru 3,78 mld. euro, superioara ofertei rivalilor de la Credit Agricole din Franta, relateaza Bloomberg.
BOC va oferi 3,25 actiuni in noua companie si sase euro in lichiditati pentru fiecare actiune Emporiki, au declarat oficialii companiei. Din datele BOC, ale carei actiuni s-au tranzactionat miercuri la o valoare de 6,94 euro, rezulta o oferta de 28,55 euro pentru fiecare actiune Emporiki.
Credit Agricole, cea mai mare banca din Franta dupa active, a facut saptamana trecuta o oferta de 23,5 euro pentru fiecare actiune Emporiki, afacere la care valoarea totala a bancii grecesti se ridica la 3,1 mld. euro.
Emporiki este prezenta si in tara noastra de aproximativ cinci ani si intentioneaza sa-si extinda numarul de sucursale din Bucuresti la 10, precum si sa deschida de 20 de unitati noi in afara Capitalei. Emporiki detine in Romania active de putin peste 113 mil. euro.
BOC este prezenta pe piata romaneasca printr-un birou de reprezentare, care nu desfasoara insa operatiuni bancare. Banca cipriota intentioneaza sa opereze in Romania o sucursala bancara si o societate de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO