Business Internaţional

Băsescu, la PPE: Soluţia pentru actuala criză este să rămânem uniţi. Să rămânem 27 de membri în UE, şi nu 17

Autor: Mediafax

08.12.2011, 16:43 209

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la PPE, că soluţia pentru actuala criză economică este ca statele din UE să rămână unite, să fie 27 de membri, şi nu 17, câte state are zona euro.
"Soluţia pentru actuala criză este să rămânem uniţi. Să rămânem 27 de membri în UE, şi nu 17, cât are zona euro", a spus preşedintele Băsescu.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a reiterat, joi, că doreşte un acord privind disciplina bugetară la nivelul celor 27 de state membre UE, avertizând că, dacă nu se va ajunge la un consens, măsurile vor fi aplicate doar în zona euro, informează AFP.

Şeful statului francez a reamintit că Franţa şi Germania sunt favorabile unui acord la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reiterând însă că, în cazul unui eşec, acordul va fi semnat doar cu cele 17 state membre ale zonei euro.

"Vrem cele 27 de state, dar, dacă în interiorul celor 27 va fi un blocaj, vom trece la 17", avertizează Sarkozy.

Franţa şi Germania le vor prezenta, joi seară, celor 27 de state UE un proiect comun de revizuire a tratatelor europene care ar înăspri considerabil disciplina bugetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO