Business Internaţional

BCE avertizează guvernele şi investitorii să se pregătească pentru dobânzi mai mari la euro: „Este evident că sectorul financiar şi alţi actori economici şi în special guvernele trebuie să se pregătească"

BCE avertizează guvernele şi investitorii să se...

Autor: Catalina Apostoiu

05.04.2017, 00:00 613

Banca Centrală Europeană avertizează guvernele şi alţi investitori să se pregătească pentru majorarea dobânzilor, scrie CNBC. Benoit Coeure, membru al boardului BCE, a declarat că urmează o modificare a politicii monetare a băncii.

„Este evident că sectorul financiar şi alţi actori economici şi în special guvernele trebuie să se pregătească (pentru dobânzi mai mari)“, a declarat Coeure.

„Sper că guvernele zonei euro ştiu că dobânzile nu vor rămâne la nivelurile actuale“, a adăugat oficialul BCE. Într-un interviu recent, un alt membru al boardului BCE şi economist-şef al băncii, Peter Praet, a declarat că banca devine mai optimistă cu privire la perspectivele economice ale Europei.

„Datele care vin ne fac mai încrezători că expansiunea economică se va întări şi va avea o bază mai largă. Întrebarea-cheie este însă dacă traiectoria inflaţiei către 2% se va menţine în lipsa politicii noastre expansionist“, a adăugat Praet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO