Business Internaţional

Bulgarii vorbesc despre un "boom fără precedent" al fluxului de turişti între România şi Bulgaria

Bulgarii vorbesc despre un "boom fără precedent" al fluxului de turişti între România şi Bulgaria

Autor: Gândul

06.07.2011, 14:41 2434

Bulgarii au reprezentat înluna mai al doilea cel mai mare grup de turişti străinisosiţi în România, conform statisticilor oficiale. În acestinterval, bulgarii au deţinut o pondere de 17,6% din totalulstrăinilor care au vizitat România, după unguri, care aureprezentat 35,4% din turiştii străini care au venit în România. Pelocul următor se află turiştii din Germania (9,8%) şi Italia(8,7%), potrivit datelor de la Institutul Naţional deStatistică.

"În ultimii trei-patru ani s-aînregistrat un boom fără precedent în ceea ce priveşte fluxul deturişti între Bulgaria şi România, ambele ţări lansând patrulecomune de poliţie în zonele de frontieră şi staţiunile de vară.Numărul de turişti români care vizitează Bulgaria în fiecare an aajuns la un milion şi este de aşteptat să crească în continuare",comentează novinite. com.

Staţiunea Albena este preferată în general de românii care merg cufamilia în concediu, staţiunea Nisipurile de Aur se află pe primulloc între preferinţele tinerilor români, iar Sunny Beach este totmai des vizitată de români în ultima perioadă, este de părereTraian Bădulescu, consultant în domeniul turismului. El spune căromânii sunt familiarizaţi cu litoralul bulgăresc şi că bulgariicare vin în România sosesc aici mai mult pentru shopping, optând pentru a vizita Bucureştiul, nu litoralul."Bulgarii vin în principal în Capitală. Vin şi pentru business, darnu pentru litoralul românesc", a declarat pentrugândul TraianBădulescu.

În ce priveşte diferenţa depreţuri la cazare între litoralul românesc şi cel bulgăresc,Bădulescu spune că Bulgaria are un sezon mult mai lung, din apriliepână în octombrie, astfel că primeşte mai mulţi turişti. Pelitoralul bulgăresc sosesc în general mai mulţi germani, ruşi,scandinavi şi francezi. "Sezonul la bulgari este mai lung, gradulde ocupare în structurile de cazare este foarte mare, ceea ce ducela rulaj mai mare şi implicit la preţuri mai mici", explicăBădulescu. Citiţi mai mult despre fluxul "fără precedent" despre care vorbesc bulgariipe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO