Business Internaţional

Ce aţi face dacă v-aţi întoarce în timp? Care au fost cele mai interesante răspunsuri

Ce aţi face dacă v-aţi întoarce în timp? Care au...

Autor: Adelina Mihai

02.11.2014, 09:45 721

„Am făcut interviuri cu o serie de oameni care erau aproape de sfârşitul vieţii, în care au fost întrebaţi ce ar face dacă s-ar putea întoarce în timp. Trei mesaje esenţiale s-au desprins din această cercetare: încercaţi să fiţi fericiţi cât mai mult timp, aveţi grijă de familie pentru că sunt singurii cărora le pasă de voi (niciun coleg de serviciu nu vă va fi alături la vârsta de 95 de ani) şi urmaţi-vă visul, dacă aveţi unul“, a spus Marshall Goldsmith, unul dintre cei mai influenţi gânditori din lume în materie de afaceri şi desemnat de Harvard Business Review gânditorul numărul 1 în leadership la nivel mondial.

Fiecare persoană ar trebui să îşi aloce, în fiecare zi, câte două minute pentru a-şi adresa o listă de şase întrebări, pentru a identifica lucrurile pe care le poate îmbunătăţi, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal – aceasta a fost una dintre concluziile lui  Goldsmith.

„Eu plătesc pe cineva care mă sună în fiecare zi să îmi repete lista celor 32 de întrebări şi de răspunsuri pe care tot eu le-am formulat, un lucru considerat surprinzător de unii. Oamenii trebuie să aibă o disciplină în a-şi pune întrebări de tipul «De câte ori am încercat să demonstrez că am dreptate astăzi, fără ca acest lucru să merite efortul?» sau «Câte minute m-am uitat astăzi la televizor?». Acest exerciţiu, repetat în fiecare zi, poate schimba lucruri în viaţa fiecăruia. De exemplu, dacă aţi şti că sunteţi întrebaţi sau testaţi în funcţie de cât timp petreceţi uitându-vă la televizor, poate data viitoare nu mai pierdeţi la fel de mult timp cu această activitate“, a spus Goldsmith, prezent ieri la un eveniment organizat de organizaţia HR Club în Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO