Business Internaţional

Cele mai importante ştiri pe scurt din business-ul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

09.11.2010, 23:10 12

Barclays, a treia cea mai mare băncă din MareaBritanie, a înregistrat o scădere trimestrială a profiturilor de76% din cauza pierderilor suferite de divizia de investiţii, scrieBloomberg. Profitul înainte de taxe a scăzut în perioadaiulie-septembrie la 327 de milioane de lire sterline (379 demilioane de euro) de la 1,36 miliarde de lire (1,58 miliarde deeuro) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ciuda măsurilor de austeritate luate de guvernulbritanic, se estimează că în anul 2015 datoria publicăMarii Britanii va atinge 10.200 de miliarde de lire sterline(11.821 de miliarde de euro), scrie The Telegraph. În cazul în careeconomia nu va atinge rezultatele aşteptate, datoriile ar putea fiîn următorii ani de aproape şase ori mai mari decât PIB-ul, conformunui raport al PWC.

Preţul aurului a atins un nou record pentru apatra şedinţă consecutivă, în condiţiile în care inflaţia şi crizadatoriilor din zona euro i-au determinat pe investitori să sereorienteze spre aur, scrie agenţia de ştiri Thomson Reuters. Aurula fost tranzacţionat marţi cu 1.414 de dolari pe uncie.

Cancelarul german Angela Merkel atrage atenţiaasupra faptului că instaurarea protecţionismului asupra comerţuluireprezintă cel mai mare pericol cu care s-ar putea confruntaeconomia mondială, scrie agenţia de ştiri Thomson Reuters. Merkel amai spus că ar trebui depuse eforturi pentru a convinge China cufapte şi cifre despre necesitatea de a adopta o politică corectă aratelor de schimb ale yuanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO