Business Internaţional

Cine stie finante nu inseamna ca are si bani

05.02.2001, 00:00 11



Bridge Information Systems, unul dintre cei mai mari furnizori internationali de informatii financiare in timp real, intentioneaza sa depuna o cerere de intrare in reorganizare judiciara, la inceputul acestei saptamani, informeaza Financial Times.

Compania americana a castigat deja sprijinul majoritatii creditorilor, care au fost de acord sa renunte la datorii in valoare de aproximativ 375 de milioane de dolari, afirma surse apropiate negocierilor.

Intrarea in procedura de reorganizare este o parte a planului de redresare financiara propus de societatea americana, prin care se urmareste reducerea semnificativa a costurilor si evitarea falimentului.

Negocierile cu creditorii firmei au adus speranta in randul conducerii, in conditiile in care datoriile Bridge se apropie de 800 de milioane de dolari. Purtatorii de cuvant ai firmei din New York au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

In ultimele saptamani, conducerea Bridge a purtat discutii cu creditorii sai, dupa ce unul dintre acestia, Highland Capital a amenintat ca va cere lichidarea societatii pentru a-si recupera debitele.

Cel mai important actionar al firmei americane, institutia financiara Welsh, Carson, Anderson & Stowe, a anuntat saptamana trecuta ca a propus grupului de creditori un plan de restructurare in care se include si o viitoare infuzie de capital din partea Welsh Carson, in valoare de 150 de milioane de dolari, in schimbul titlurilor de credit. Institutia a adaugat ca aceasta propunere a intrunit acordul "unei majoritati semnificative a bancherilor".

Opt dintre creditori vor incheia cu firma Bridge un acord prin care se prevede transformarea unei datorii in valoare de 350 de milioane de dolari in pachete de actiuni.

Daca acest plan va fi finalizat, compania americana va ramane cu datorii de 400 de milioane de dolari, care ar urma sa fie acoperite din vanzarea unei parti a activelor societatii.

Singurul creditor care s-a opus planului propus de actionarul principal este chiar cel care a cerut lichidarea societatii, fondul de investitii Highland Capital, dar cum acesta detine doar 8% din debitul Bridge, nu va influenta sensibil procesul de restructurare, afirma surse familiare acestei afaceri.

Bridge Information Systems s-a dezvoltat rapid spre sfarsitul anilor '90, datorita unei serii de achizitii, incercand sa devina un concurent serios pentru cei doi lideri ai pietei de servicii financiare, firma britanica Reuters si compania americana Bloomberg.

Grupul Welsh Carson Anderson & Stowe a folosit un important portofoliu de credite, transformand datoriile in actiuni, pentru preluarea si alaturarea a opt mici firme de furnizori de stiri in vederea crearii unui nou lider mondial al furnizorilor de informatii financiare pentru bancheri, brokeri si alti analisti ai pietelor de capital din intreaga lume.

Daca procesul de reorganizare va avea totusi succes, Bridge va renunta la societatile preluate, deoarece va fi nevoita sa vanda rapid active pentru a-si achita datoriile acumulate.

Insa analistii afirma ca furnizorul de informatii va intampina dificultati in rezolvarea problemelor operationale, care au rezultat din preluarea diferitelor servicii de informatii, chiar daca reorganizarea activitatii financiare va fi incununata de succes.

Bridge a fost infiintata in St.Louis, in 1974, de 5 operatori pe piata financiara cu o indelungata experienta in domeniul tranzactiilor bursiere si al pietei OTC.

Dupa ce a fost achizitionata in 1995 de banca de investitii Welsh Carson Anderson & Stowe, compania a crescut de peste 10 ori, in conditiile in care principalul sau actionar dorea ca firma sa concureze de la egal la egal cu liderii mondiali ai serviciilor financiare, Reuters si Blomberg.

Corporatia Bridge cuprinde mai multe divizii, printre care: Bridge Information Systems, Telerate, Bridge Trading, BridgeNews si eBRIDGE, care impreuna formeaza cel mai mare furnizor de informatii si servicii financiare din America de Nord si unul dintre cele mai importante din lume.

Bridge Information Systems, principala componenta a grupului, furnizeaza informatii in timp real despre activitatea burselor din intreaga lume, precum si diverse analize financiare, in timp ce Bridge Trading este o societate de brokeraj care activeaza pe principalele piete bursiere din lume: Londra, SUA, Hong Kong si Tokyo.

In prezent, Bridge are aproximativ 5.000 de angajati in intreaga lume si peste 300.000 de utilizatori ai serviciilor oferite in 65 de tari.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO