Business Internaţional

Cipru se confruntă cu cel mai grave incendii forestiere din ultimele decenii

Cipru se confruntă cu cel mai grave incendii forestiere...

Autor: Dorin Oancea

04.07.2021, 17:32 99

Un incendiu imens de pădure din Cipru a ucis patru persoane, a distrus case şi a dus la evacuarea unor sate, în timp ce Grecia, Israel şi alte ţări au trimis avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană, relatează France24.

Incendiul a început sâmbătă după-amiază şi a afectat districtele de la poalele sudice ale munţilor Troodos, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o caniculă puternică.

„Este o tragedie”, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades pe Twitter, descriind „cel mai mare incendiu din 1974”, când insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea de nord.

Incendiul a provocat „pierderi de vieţi omeneşti” şi a distrus proprietăţi şi terenuri forestiere, a spus Anastasiades, adăugând că „guvernul va oferi asistenţă imediată victimelor şi familiilor victimelor”.

Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

„Examinatorii criminalistici merg la faţa locului pentru identificare”, a declarat el reporterilor duminică. "Toate indiciile susţin faptul că acestea sunt cele patru persoane dispărute pe care le căutăm de ieri", a spus el, adăugând că toţi cei patru morţi sunt consideraţi a fi de naţionalitate egipteană.

Ziarul Phileleftheros a declarat că cele patru cadavre au fost găsite la aproximativ 400 de metri de vehiculul lor ars.

Mass-media locală a raportat că un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat sub suspiciunea că a declanşat incendiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO