Business Internaţional

Compania Robinhood a fost dată în judecată: Un tânăr de 20 de ani s-a sinucis când a crezut că datorează platformei peste 700.000 de dolari, iar reprezentanţii nu i-au răspuns la mesaje

Compania Robinhood a fost dată în judecată: Un tânăr...

Autor: Dorin Oancea

09.02.2021, 13:10 221

Familia unui trader în vârstă de 20 de ani care s-a sinucis a dat în judecată compania de brokeraj Robinhood pentru moartea acestuia, invocând comunicările înşelătoare care l-au făcut pe fiul lor să intre în panică pentru ceea ce el credea în mod greşit că sunt pierderi imense, relatează Reuters. 

Robinhood l-a notificat pe Alex Kearns în iunie despre ceea ce el credea că este o pierdere de 730.000 de dolari şi, în condiţiile în care nu a putut comunica cu nimeni din companie, studentul a suferit un stres major, se arăta în plângerea depusă la o instanţă din California.

Drept urmare, temându-se că şi-ar obliga familia să ramburseze uriaşa pierdere, tânărul s-a sinucis.

"Am fost devastaţi de moartea lui Alex Kearns", a comunicat Robinhood, care adauga ca îşi îmbunataţeste materialele educationale si alocă mai mult personal de suport.

Plângerea arată că Robinhood are obligaţia de a-şi cunoaşte clienţii şi de a se asigura că strategiile lor de tranzacţionare sunt adecvate, dar că brokerul s-a orientat spre investitori fără experienţă.

Kearns credea că o tranzacţie de opţiuni plasată prin Robinhood a dus la o pierdere de 730.000 de dolari, cu mult peste posibila pierdere de aproximativ 10.000 de dolari pe care o aştepta. În realitate, pierderea a fost acoperită de alte opţiuni din contul lui Kearns, conform plângerii.

Robinhood a contribuit la alimentarea recentei creşteri nefondate a acţiunilor companiei GameStop Corp şi ale altor companii, în cadul unei disputea între marile fonduri speculative de pe Wall Street şi micii traderi. Robinhood a restricţionat, totuşi, tranzacţionarea celor mai volatile acţiuni, pe 28 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO