(auxiliar)

Creştere neaşteptată a acţiunilor JPMorgan şi Goldman Sachs, după profituri peste estimări în trimestrul al doilea

Creştere neaşteptată a acţiunilor JPMorgan şi...

Autor: Anca Dumitrescu

15.07.2014, 16:00 427

Profitul net al JPMorgan a scăzut cu 7,9%, la 5,99 miliarde de dolari, de la 6,5 miliarde de dolari ăn urmă cu un an. Veniturile au scăzut cu 2,3%, la 25,4 miliarde de dolari.

Rezultatele raportate marţi ar putea fi însă umbrite de întrebările legate de starea de sănătate a directorului general Jamie Dimon, în vârstă de 58 de ani, care a anunţat pe 1 iulie că va urma un tratament cu raze şi chimioterapie pentru cancer la gât. Dimon a spus că prognosticul este excelent şi că va putea lucra în timpul tratamentului de opt săptămâni, dar anunţul a provocat noi întrebări legate de succesorul său la bancă, pe care o conduce din 2006.

Acţiunile JPMorgan sunt în creştere cu 2,1%, în urma publicării rezultatelor financiare.

Profitul net al Goldman Sachs a urcat în mod surprinzător, cu 5%, în trimestrul al doilea, la 2,04 miliarde de dolari, de la 1,93 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind aşteptările analiştilor. Veniturile din operaţiunile de trading a fost sub 25% din câştigul de 19 miliarde de dolari obţinut în 2009, fiind cel mai mic de la declanşarea crizei financiare.

Acţiunile Goldman Sachs sunt în urcare cu 1,3%. De la începutul acestui an, titlurile Goldman Sachs au scăzut cu 5,8%, înregistrând cea mai slabă evoluţie în cadrul indicelui Dow Jones.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO