Business Internaţional

Cum să gătiţi cartofi ca la McDonald's. GALERIE FOTO

Cum să gătiţi cartofi ca la McDonald's

Cum să gătiţi cartofi ca la McDonald's

Autor: Ştefan Stan

15.09.2013, 14:34 13218

Unul dintre cele mai populare produse de la McDonald’s sunt cartofii prăjiţi, pe care îi apreciază până şi cei mai duri critici, fiind o opţiune atât pentru cei care adoră mâncarea de fast-food, cât şi pentru vegetarieni, din moment ce nu conţin nici o componentă animală. 

Deşi cartofii de la McDonald’s sunt greu de făcut acasă, pentru că necesită ustensile scumpe şi multe etape, totuşi TheDailyMeal a făcut publică reţeta pentru controversatul produs.

Ingredientele de care aveţi nevoie pentru această reţetă sunt 6 linguriţe de oţet alb distilat, jumătate de cană de zahăr, o lămâie stoarsă, ulei de arahide, o linguriţă de sare fină de mare, un kg de cartofi decojiţi (McDonald’s foloseşte cartofi de Idaho).

Primul pas este să se pregătească o „baie” pentru cartofi, cu şase căni de apă rece şi două linguri de oţet. Pe urmă, clătiţi cartofii cu apă rece şi faceţi o nouă „baie” cu opt căni de apă rece şi încă două linguri de oţet, în care lăsaţi cartofii peste noapte (acoperiţi).

A doua zi, puneţi jumătate de cană de zahăr şi patru căni de apă într-o oală şi puneţi-o la fiert până tot zahărul s-a dizolvat (în jur de un minut), după care lăsaţi lichidul la răcit. Într-un vas, amestecaţi patru căni de apă cu două linguri de oţet şi sucul de lămâie. După ce siroul cald s-a răcit, puneţi cartofii în vas. Ulterior adăugaţi şi noul sos rece, cu sucul de lămâie, după care clătiţi cartofii.

Între timp, puneţi la încins patru căni de ulei de arahide într-un tuci mare, la 390 de grade. După ce uleiul s-a încins, scufundaţi cartofii pentru 45-60 de secunde, după care înlăturaţi cartofii şi eliminaţi uleiul în exces. După ce s-au răcit, puneţi cartofii pe o foaie de gătit şi lăsaţii în congelator pentru cel puţin 4 ore.

După patru ore, puneţi la încins patru căni de ulei la 275 de grade. Prăjiţi cartofii timp de 5 minute, după care scoateţi cartofii, măriţi intensitatea la 375 de grade şi adăugaţi din nou cartofii, pentru 5 minute. După ce aţi înlăturat uleiul în exces de pe cartofi, adăugaţi sare şi serviţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO