Business Internaţional

De Beers se lanseaza pe piata serviciilor de consultanta

24.03.2005, 00:00 44

De Beers, cel mai mare producator de diamante din lume, a anuntat lansarea companiei pe piata de consultanta in afaceri.


"Consideram ca este foarte oportun sa ne extindem serviciile, sa nu mai fim simpli comercianti ai produselor noastre", a declarat Gareth Penny, managerul Diamond Trading Company, divizia de vanzari si de marketing a grupului De Beers.


Incepand cu mijlocul anului, De Beers va oferi clientilor sai posibilitatea de a incheia contracte pe doi ani jumatate, prin care compania le va acorda servicii de planificare, marketing, consultanta in management si implementarea celor mai bune sisteme de lucru.


Serviciile vor fi impartite in doua categorii: un set de baza, care va sta la dispozitia clientilor in schimbul unei taxe, si servicii de dezvoltare, care includ posibilitatea de cercetare a evolutiei pietei, a cererii sau programe de masurare a satisfactiei consumatorilor.


"Exista si alte companii care ofera servicii asemanatoare, dar nici un alt producator de diamante din lume nu mai dispune de aceeasi gama de servicii ca noi", a declarat Penny. "Cred ca aceasta afacere va deveni o parte importanta din grupul nostru", a continuat acesta.


De Beers a lucrat cu Bain & Co, o firma americana de consultanta, timp de doi ani, pentru a dezvolta o noua strategie pentru companie. Astfel, grupul are ca obiectiv controlul pietei mondiale de diamante pentru a se putea concentra pe satisfacerea cererii de bijuterii cu diamante.


Penny considera ca schimbarea a fost cruciala pentru consolidarea imaginii. Grupul si-a anuntat la inceputul acestui an intentia de a deschide noi exploatari miniere in Rusia, pentru a concura cu monopolul celor de la Alrosa in ceea ce priveste productia de pietre pretioase.


Compania De Beers are sediul la Johannesburg in Africa de Sud si comercializeaza o cincime din cantitatea totala de diamante neslefuite la nivel mondial. Diamantele pro-vin din exploatari proprii si de la partenerii sai. cristina.marina@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO