Business Internaţional

Deripaska a depus o oferta pentru grupul sarb RTB Bor

02.11.2007, 22:05 14

Compania SMR, detinuta de magnatul rus Oleg Deripaska, a depus o oferta pentru achizitia societatii miniere sarbe RTB Bor, in cadrul celei de-a doua licitatii de vanzare, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari, potrivit site-ului B92.
Prima licitatie pentru RTB Bor a fost castigata de Cuprom, cu o oferta de 400 de milioane de dolari, insa tranzactia a fost anulata in luna aprilie, intrucat compania romana nu a furnizat garantii privind plata pretului, iar sindicatele si unele autoritati locale sarbe si-au exprimat opozitia fata de operatiune.
Agentia pentru privatizare din Serbia a anuntat a doua licitatie de vanzare a RTB Bor la sfarsitul lunii august, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari si investitii minime de 180 de milioane de dolari.
Documentatia licitatiei a fost achizitionata si de firma cipriota East Point - detinuta de omul de afaceri sarb Zoran Drakulic -, Vedanta Resources din India, Briksleg din Austria si Solway din Rusia.
Directorul general al SMR, Geoffrey Cowley, a declarat ca firma pe care o conduce a oferit toate conditiile minime impuse de oficialii din Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO