Business Internaţional

Directorul Google şi diplomatul Bill Richardson au sosit la Phenian

Directorul Google şi diplomatul Bill Richardson au sosit la Phenian

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

07.01.2013, 15:25 3220

Fostul diplomat american Bill Richardson şi directorul Google Eric Schmidt au sosit luni la Phenian, dinspre China, a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA, relatează AFP.

"O delegaţie americană a Google condusă de către fostul guvernator al (statului) New Mexico Bill Richardson a sosit cu avionul la Phenian", a anunţat agenţia.

Cu puţin înainte de plecare, fostul diplomat a declarat pentru presă, la Beijing, că este vorba despre o "misiune umanitară privată, independentă de Guvernul american", în contextul în care Departamentul de Stat a emis reticenţe în legătură cu această vizită.

La Beijing, Richardson a mai anunţat că delegaţia probabil va rămâne la Phenian două zile şi jumătate.

Fostul ambasador american la ONU, care a fost şi guvernator al statului New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite, este familiar cu Coreea de Nord, de unde a negociat eliberarea mai multor cetăţeni americani, în ultimii aproximativ 20 de ani.

În cursul acestei vizite, fostul diplomat va evoca, de asemenea, împreună cu autorităţile nord-coreene, cazul unui american de origine coreeană, Kenneth Bae, arestat de către Phenian luna trecută.

Depaertamentul de Stat a emis joi rezerve cu privire la oportunitatea vizitei sale în Coreea de Nord. "Sincer, noi nu credem că agenda (acestei vizite) este prea constructivă", a declarat Victoria Nuland, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane.

Richardson urmează să susţină o conferinţă de presă joi, la Beijing, potrivit Biroului său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO