Business Internaţional

Discuţii fără rezultate la ONU pe tema crizei din Siria

Discuţii fără rezultate la ONU pe tema crizei din Siria

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

30.08.2013, 09:20 193

Această reuniune a avut loc la cererea Rusiei, care se opune aprig oricărei acţiuni militare în Siria. Niciunul dintre ambasadorii celor cinci ţări - Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, China şi Rusia - nu a comentat la ieşirea de la reuniune.

"Nu a existat o convergenţă de vederi" între Moscova şi cele trei state (Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie) care se pregătesc pentru o eventuală operaţiune militară, a declarat un diplomat sub protecţia anonimatului. "Ruşii şi-au expus punctul de vedere, care nu s-a schimbat" şi nu a fost stabilită data unei noi reuniuni.

Obiectul consultărilor a fost un proiect britanic de rezoluţie care justifică o intervenţie militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad, acuzat că a folosit arme chimice împotriva populaţiei.

Acest text autorizează "toate măsurile necesare", inclusiv forţa armată, "pentru protejarea civililor împotriva armelor chimice" în Siria.

Aceiaşi cinci ambasadori s-au reunit deja miercuri, fără rezultat, Rusia şi China reafirmându-şi opoziţia faţă de o intervenţie militară în Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO