Business Internaţional

Efectele crizei: Mark&Spencer, unul dintre cele mai vechi lanţuri de magazine americane, înregistrează pentru prima oară pierderi în 94 de ani

Efectele crizei: Mark&Spencer, unul dintre cele mai vechi...

Autor: Dorin Oancea

05.11.2020, 07:50 115

Lanţul de magazine Marks & Spencer a înregistrat prima pierdere din cei 94 de ani de când compania este cotată la bursă, pefondul crizei coronavirusului, conform BBC. 

În şase luni până la 26 septembrie, retailerul a înregistrat o pierdere de 87,6 milioane lire sterline, comparativ cu profiturile de 158,8 milioane lire sterline din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dar directorul executiv Steve Rowe spune că performanţa companiei a fost „mult mai robustă decât părea posibilă la început”.

În august, M&S a anunţat că urmează să reducă 7.000 de locuri de muncă în trei luni.

Vânzările din cele şase luni au scăzut cu 15,8%, până la 4,09 miliarde de lire sterline. Vânzările de îmbrăcăminte, în special, au fost afectate de restricţiile de circulaţie şi cererea mai mare de îmbrăcăminte casual, a spus firma. Între iulie şi septembrie, vânzările de îmbrăcăminte în magazine au scăzut cu 53%.

Cu toate acestea, M&S anticipează că nevoia de îmbrăcăminte formală şi de ocazie va reveni.

Grupul a raportat, de asemenea, o creştere puternică a societăţii sale mixte Ocado Retail, care a început să livreze produse alimentare M&S începând cu luna septembrie.

Parteneriatul a raportat o creştere a vânzărilor cu 47,9%, iar ce profitabilitatea s-a îmbunătăţit.

M&S a creat peste 750 de linii noi de produse, inclusiv alimentare şi de îngrijire la domiciliu, pentru a extinde platforma online Ocado.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO