Business Internaţional

Emap a raportat o crestere de 6%

16.11.2005, 19:20 9

Grupul media Emap, editor al revistei FHM, a raportat o crestere de 6% a profitului pe primul semestru al acestui an fiscal. Cresterea a avut la baza vanzarile mai mari realizate de divizia britanica a publisher-ului, relateaza Bloomberg.

Profitul net obtinut in primele sase luni ale acestui an fiscal, incheiat pe 30 septembrie, a crescut pana la 56 de milioane de lire sterline (83,2 milioane de euro), de la 53 de milioane de lire sterline, valoare inregistrata in perioada similara a anului trecut. Veniturile au crescut cu 6% pana la 554 de milioane de lire sterline.

Emap a lansat noi reviste in Marea Britanie in ultimii doi ani, incluzand Zoo, avand drept tinta barbatii tineri, si Grazia, o revista destinata femeilor preocupate de moda.

"Dezvoltarea devine tot mai costisitoare pentru Emap", a declarat Francesca Pierce, analist in cadrul bancii Bear Stearns.

Profitul operational a scazut pe fondul investitiilor masive implicate de noile lansari si al pierderilor inregistrate in Franta.

Profitul operational inregistrat de companie pe primul semestru a scazut cu 7% pana la 83 milioane de lire sterline.

Estimarile analistilor indicau venituri de 549 de milioane de lire sterline si un profit operational de 106 milioane de lire sterline.

Vanzarile realizate in Marea Britanie au crescut cu 9,9 procente pana la 378 de milioane de lire sterline in primul semestru al acestui an fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO