Business Internaţional

Enel se extinde pe piata bulgara

19.06.2006, 22:24 11

Compania italiana Enel a semnat un contract cu Entergy Power Bulgaria pentru achizitionarea unui pachet de 40% din actiunile detinute de aceasta in compania olandeza Maritsa East III Power. Astfel, Enel isi va mari participatia la 73% in compania energetica Maritsa East III, proprietarul termocentralei bulgaresti Maritsa East 3, relateaza Novinite, editia online.
In anul 2003, Enel a achizitionat 60% din actiunile detinute de Entergy in Maritsa East III Power Holding, obtinand astfel controlul asupra restaurarii si exploatarii termocentralei Maritsa East III. Participatia Enel in compania Maritsa East 3 a crescut acum la 73%, restul de 27 de procente fiind detinute de NETC, principalul furnizor de energie de pe piata locala, aflat in proprietatea statului bulgar.
Enel va achizitiona de asemenea de la Entergy intregul capital al Maritsa O&M Holding Netherlands, care detine 73% din compania de exploatare Maritsa East 3, responsabila pentru operatiunile de intretinere a unitatii.
Fulvio Conti, directorul executiv Enel, a precizat ca valoarea afacerii se ridica la 47,5 mil. euro, argumentand ca prin aceasta intelegere compania pe care o conduce isi va intari pozitia pe piata din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO