Business Internaţional

Enterprise Investors isi vinde participatia in Orange Slovacia

16.11.2005, 19:22 9

Polish Enterprise Fund IV, un fond de investitii administrat de Enterprise Investors, si-a vandut integral participatia in Orange Slovacia, cel mai mare operator slovac de telefonie mobila.

PEF IV, impreuna cu alti actionari minoritari, a vandut actiunile din Orange Slovacia catre France Telecom.

Incluzand sumele rezultate din vanzarea actiunilor, PEF IV a obtinut de 3,6 ori suma investita initial in Orange Slovacia, cu un rezultat total de 94,1 milioane dolari.

Orange Slovacia este cel mai mare operator slovac de servicii de telefonie mobila, cu 2,4 milioane de utilizatori. Enterprise Investors a achizitionat actiunile in anul 2001 ca parte dintr-un consortiu de investitori financiari. Intre anii 2001 si 2005, Orange Slovacia si-a triplat veniturile.

"Orange Slovacia a fost una din cele doua investitii realizate pana in prezent in colaborare cu France Telecom in Europa Centrala si de Est. A fost prima noastra investitie in Slovacia si ne-a convins ca aceasta tara are o piata dinamica, cu oportunitati foarte interesante de investitii. Recent am realizat si cea de-a doua investitie in retailerul slovac Nay", a spus Robert Manz, Partener la Enterprise Investors si responsabil cu aceasta investitie.

Enterprise Investors (EI) este cea mai mare firma de private equity din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, firma administreaza fonduri cu un capital total ce depaseste 1,1 miliarde dolari. Fondurile administrate de EI au realizat investitii in lideri de piata in telecomunicatii din Europa Centrala si de Est, incluzand Bresnan Telecommunications Polonia, Orange Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO