Business Internaţional

Euro se depreciază din cauza crizei datoriilor din Grecia

Euro se depreciază din cauza crizei datoriilor din Grecia

Autor: Mediafax

11.06.2011, 11:41 761

Euro s-a depreciat, vineri, iar analiştii anticipeazăcontinuarea tendinţei negative, din cauza revenirii temerilorreferitoare la criza datoriilor din Grecia şi a reduceriiaşteptărilor ca Banca Centrală Europeană să majoreze de mai multeori dobânda de politică monetară.

Îngrijorarea investitorilor s-a amplificat din cauza lipsei deunitate a oficialilor din zona euro privind asistenţa financiarăpentru Grecia.

Germania cere investitorilor privaţi să contribuie la al doileaprogram de finanţare a Greciei, în timp ce BCE nu este de acord caaceştia să fie obligaţi să se implice.

Euro a atins un minim al şedinţei de tranzacţionare de 1,43965dolari pe unitate, pe platforma de tranzacţionare EBS, fiindulterior cotat în scădere cu 0,7%, la 1,44060 dolari peunitate.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţăde un coş de şase valute, a avansat cu 0,6%, la 74,606.

BCE a menţinut joi dobânda de politică monetară la 1,25%.

Banca a confirmat previziunea referitoare la inflaţia din 2012,ceea ce sugerează că ritmul de majorare a dobânzii cheie ar puteafi mai lent decât au anticipat analiştii.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a confirmat aşteptărilecă banca va mări dobânda cheie în iulie, dar o nouă măsură de acestfel nu mai este aşteptată înainte de începutul anului viitor.

Estimarea BCE referitoare la inflaţie a fost revizuită încreştere pentru acest an cu 0,3 puncte, la 2,6%, iar cea pentru2012 a fost menţinută la 1,7%. Citiţi mai mult despre deprecierea euro pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO