Business Internaţional

FMI va cere băncilor britanice informaţii privind soliditatea lor financiară

Autor: Dumitrescu Anca

19.01.2011, 16:44 22

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere înaceastă săptămână celor mai mari bănci britanice informaţiidetaliate privind soliditatea lor financiară, în condiţiile în careva evalua instituţii de credit din cinci state europene, transmiteReuters citată de Mediafax Business.

FMI verifică băncile britanice înaintea unor teste de stres maiample care vor fi efectuate de Uniunea Europeană, au declarat surseapropiate situaţiei.

O altă sursă a spus că delegaţia va merge apoi în Suedia, lunaviitoare sau la începutul lui martie.

Fondul a anunţat marţi seara că efectuează teste "de rutină"asupra sistemelor financiare din Marea Britanie, Suedia, Olanda,Germania şi Luxemburg.

Testele de stres efectuate anul trecut de Uniunea Europeană auidentificat un deficit mic de capital al băncilor, dar la scurttimp problemele în creştere ale instituţiilor financiare irlandezeau obligat guvernul Irlandei să solicite sprijin internaţional.

Din luna septembrie, programele FMI de Evaluare a SectoruluiFinanciar au devenit obligatorii pentru 25 de ţări considerate "deimportanţă sistemică", pentru evitarea repetării crizei mondiale acreditelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO