Business Internaţional

Franţa: Elicoptere, oameni şi câini caută un fost soldat care a tras asupra poliţiei

Franţa: Elicoptere, oameni şi câini caută un fost...

Autor: Dorin Oancea

30.05.2021, 17:52 86

Elicoptere, echipaje cu câini şi peste 200 de ofiţeri caută  în jurul oraşului Le Lardin-Saint-Lazare din regiunea Dordogne un fost soldat, puternic înarmat, care a deschis focul asupra poliţiei, relatează BBC.

Rapoartele spun că bărbatul are în jur de 30 de ani, este violent şi este înarmat cu o armă de mare calibru.

Guvernul local a cerut locuitorilor să rămână în interior.

"Omul s-a dus peste noapte acasă la fosta sa parteneră. A avut loc o dispută care a dus la intervenţia jandarmilor şi suspectul a tras asupra lor. A fugit apoi în pădurile din apropiere", a declarat pentru televiziunea BFM prefectul Dordogne Frédéric Périssat.

Périssat a adăugat că bărbatul se află într-o zonă „colinară şi împădurită” înconjurată de poliţie.

Franceinfo relatează că incidentul a început sâmbătă seara, când bărbatul l-a atacat pe noul prieten al fostei partenere şi l-ar fi împuşcat. Femeia şi copiii ei nu au fost răniţi şi sunt acum sub protecţia poliţiei, au spus autorităţile.

Când a sosit poliţia, bărbatul a tras asupra ofiţerilor, înainte de a fugi în pădure. Până în prezent nu au existat victime în poliţie, deşi mai multe vehicule au fost avariate.

Primarul din Le Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra, a declarat pentru BFM că suspectul a fost eliberat din închisoare şi că purta o brăţară electronică. I s-a interzis să viziteze casa fostei partenere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO