Business Internaţional

Grecia primeşte încă 9 mld. de euro de la UE şi FMI

25.07.2010, 23:14 20

Grecia va primi a doua tranşă din fondurile de susţinere ce i-aufost acordate de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţionaldupă ce a întrunit condiţiile stabilite în cadrul planului deausteritate adoptat, a anunţat ministrul de finanţe al ţării,conform Financial Times. Valoarea tranşei este de 9 miliarde deeuro.
Oficiali ai UE, FMI şi BCE se vor afla astăzi în Atena pentru averifica dacă Grecia îşi respectă promisiunile făcute pentru aprimi ajutorul financiar de 110 miliarde de euro. Grecia a primit oprimă tranşă de 20 de miliarde de euro de la partenerii săi dinzona euro şi FMI în luna mai.
"Eliberarea celei de-a doua tranşe depinde de atingerea ţintelor pecare le aveam de atins până pe 30 iunie", a declarat ministrul grecde finanţe George Papaconstantinou. "Aceste condiţii au fostîntrunite şi am făcut un pas suplimentar prin adoptarea proiectuluide reformare a sistemului de pensii", a declaratPapaconstantinou.
Oficialii UE, BCE şi FMI au acordat ţării adânc îndatorate notebune la sfârşitul lunii iunie, declarând că aceasta îşi respectăplanul de reducere a cheltuielilor publice, majorare a veniturilorşi operării de reforme structurale.
Aceştia au atras totuşi atenţia asupra unor zone vulnerabile, cumar fi cheltuielile spitalelor şi sectorul asigurărilorsociale.
Papaconstantinou a făcut din nou apel la băncile greceşti să-şiunească forţele pentru a injecta lichiditate pe piaţă şi aimpulsiona creşterea economiei ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO